Wat is bewindvoering?

Bij bewindvoering behartigt de bewindvoerder de financiële belangen van mensen die daar zelf niet (meer!) toe in staat zijn. Alle post met betrekking tot financiële zaken van betrokkene gaat naar de bewindvoerder. De bewindvoerder opent een bankrekening waarop de inkomsten binnenkomen en van waaruit de (vaste) lasten worden betaald. De cliënt krijgt dan wekelijks leefgeld, er wordt gespaard waar mogelijk en eventuele schulden worden aangepakt.

De bewindvoerder draagt ook zorg voor verzekeringen, toeslagen en aangifte inkomstenbelasting in samenwerking met de cliënt.

De kantonrechter

Een kantonrechter spreek de onderbewindstelling uit. Er wordt een beschikking opgesteld waarop de cliënt en de bewindvoerder staan vermeld.

Ieder jaar moet de bewindvoerder een rekening en verantwoording (een soort jaarverslag) overleggen bij de kantonrechter, hierdoor heeft de kantonrechter naast de cliënt een controlerende functie. Wilt u meer informatie over bewindvoering en onze werkwijze, klik dan hier. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen. Wij staan u graag te woord!