Skip to main content
0478 569870 | info@alphabewind.nl

Bekijk onze werkwijze

Denk jij dat je een bewindvoerder, mentor of curator nodig hebt? Dan wil jij natuurlijk graag weten wat het is en wat het voor jou betekent. Dat leggen wij graag uit bij jou thuis. Want wij vinden het belangrijk om jou te ontmoeten, jou te leren kennen en te zien hoe het met je gaat. Zodat we straks goed kunnen samenwerken.
Jij kunt ons in dat gratis gesprek van alles vragen en wij geven overal antwoord op.

Is alles duidelijk? Dan nemen wij afscheid en kun jij – eventueel samen met een familielid of zorgverlener – nadenken of je met Alpha Bewind wilt samenwerken.
Wil jij starten met de samenwerking? Dat is fijn. Dan gaan we samen een aanvraag doen bij de rechtbank.
Een tijdje later krijg jij een uitnodiging voor een gesprek met de kantonrechter. We kunnen ons voorstellen dat je dit spannend vindt. Je mag iemand meenemen. En wij zijn er ook bij om jou te steunen.

Besluit de rechter dat jij onze hulp nodig hebt, lees dan bij het juiste kopje hoe het verder gaat.

Bewindvoering

Wij zoeken jouw administratie uit en zorgen ervoor dat alle post over geldzaken bij ons terechtkomt. Aan het begin van onze samenwerking komen er nog veel brieven op jouw eigen adres aan. Als je ervoor zorgt dat wij deze post zo snel mogelijk krijgen, pakken wij het op.

Wij openen een aparte bankrekening voor jou. En betalen hiervan al jouw vaste kosten, zoals je huur, energie en internet. Voor je boodschappen en andere kosten krijg je iedere week leefgeld op je eigen rekening.

Heb jij extra geld nodig? Dan kan je dit bij ons aanvragen. Is er ruimte, dan maken wij extra geld aan jou over. Soms lukt dit helaas niet. Als het maar even kan, sparen wij een deel van jouw geld. Zo krijg je wél de ruimte voor extraatjes.

Bij veel gemeenten kun je geld krijgen als je een laag inkomen hebt. Dit geld is bedoeld om bijvoorbeeld je inkomen te vergroten, de kosten voor de bewindvoerder te betalen of je sportabonnement te betalen. Deze bijzondere bijstand vragen wij ieder jaar voor jou aan.

Wil jij weten hoe het met je geld gaat? Dan kun jij of een familielid online je beheerrekening checken. De inloggegevens krijg je van ons.

Mentorschap

De eerste tijd na de uitspraak van de rechter gaan wij verder kennismaken met jou en de mensen om je heen. Wij komen een aantal keren per jaar bij jou op bezoek. Bijvoorbeeld op je woonlocatie of bij je dagbesteding. Zo leren we elkaar steeds beter kennen.

Ook zorgen wij ervoor dat we jouw zorgadministratie krijgen. Denk aan diagnose, zorgindicatie en verslagen.

Heb jij of heeft jouw begeleiding ons in de tussentijd met spoed nodig? Dan kunnen jullie ons zeven dag per week bereiken tussen 8.00 uur en 22.00 uur. Ons nummer geven wij aan je begeleiding.

Curatele

Curatele is een combinatie van bewindvoering en mentorschap. Lees daarom hierboven de tekst onder beide kopjes.